Lär dig att göra egna revben!

Ta tid på dig. Avsätt minst en hel dag.
När det ska rökas och grillas så måste man ha tålamod för att få ett riktigt bra resultat. Så va inte hungrig när du börjar, för det kommer ta nästan en hel dag.

Få rätt revben
Kolla med din lokala slaktare för att få riktigt bra revben. Du kommer lägga ganska mycket tid och möda på rökning och grillning så var inte snål, betala gärna lite mer så du får riktigt god kvalitet.

Om du vill ha röksmak
Det finns många olika sorters värmepellets för rökning. Blötlägg dina värmepellets minst en timme i förväg.  När du ska välja värmepellets bör du leta efter hickory, äpple, körsbär eller ek. Det är träsorter som ger en god och mild röksmak. Håll dig borta från ”skogsträ” björn, tall och gran, som har en extremt skarp smak och kommer förstöra maten.

Saltlake eller ej
Många använder saltlake när det kommer till revben. Saltlake ska göra köttet mört under tillagning. Om du som man ska, tillagar revbenen tillräckligt länge och långsamt, kommer kollagenet inuti köttet göra jobbet – det bryts ner köttet så det blir mört. Då behövs egentligen ingen saltlake.

Inte för varmt, inte för kallt
Försök att hålla en temperatur på runt 220 grader. Det är inte en exakt vetenskap, men du måste hålla bra koll. Var 30:e till 45:e minut måste du lägga på mer kol för att bibehålla rätt temperatur. Det kanske låter jobbigt att hålla koll hela tiden, men det är poängen med att grilla!

Rör inte!
Håll bara locket stängt. Du ska bara öppna locket för att fylla på mer kol, vilket du ska göra snabbt för att inte temperaturen ska sjunka för mycket.

Fyra timmar senare …
Det tar cirka 4 timmar för revbenen att bli riktigt bra. Du kollar enkelt om revbenen är färdiga genom att dra los ett av benen. Släpper benet lätt från köttet så är de klara. Om inte så kör du någon timme till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *