3D modellering i filmens värld

Idag ska vi berätta om något som blivit väldigt vanligt i filmbranschen. Nämligen 3D modellering. Idag finns det många som jobbar som 3D-artists inom film och deras kunskap är otrolig. 3D och specialeffekter, också känt som CGI, har blivit en del av det moderna filmskapandet.

Detta sätt att avbilda något kallas 3D modellering. Det kanske inte är så pass nytt för dem som är insatta, men utvecklingen av sättet att måla något genom 3D modellering är fantastisk. Den är inte bara fantastisk utan också otroligt snabb. Bilderna som skapas nu för tiden är helt otroliga. Gränsen till ett verkligt fotografi börjar suddas ut och snart kommer man inte att kunna veta om bilderna man ser är fotografier på någonting eller om de är skapade genom 3D modellering.

Det krävs oerhört stor kunskap och skicklighet för att skapa någonting vackert och trovärdigt genom 3D modellering. Det finns inte ett överflöd av människor som kan detta, inte ännu i alla fall. Användningsområdet för konsten är dock mycket stor, så förhoppningsvis kommer fler att lära sig och i framtiden kan vi använda oss av detta redskap på ännu fler sätt.

Bilderna är alltså ofta så trovärdiga att man misstar dem mot fotografier. Vad som måste till då är alltifrån ljussättning till skuggor. 3D modellering är ett perfekt sätt att skapa någonting innan produkten finns i verkligheten. Man kan skapa bilden, precis som produkten kommer att se ut när den är klar, och placera den i ett sammanhang som produkten kommer att befinna sig i framöver. På detta sätt kan större uppfattning fås. Tidigare hade bilder kunnat målas och skisser visas upp, men att placera den i sitt rätta sammanhang var inte lika rätt.

3D modellering används ofta till att skapa hus. Du kan i stort sätt se ditt nya hus innan du byggt det. På detta sätt kan du upptäcka saker du vill förändra, saker som inte alls såg ut som du tänkt dem när du jobbade med din ritning. Saker är inte alltid som de verkar innan man ser dem på sitt verkliga sätt. 3D modellering kan användas till mycket. Kolla upp lite bilder på internet om du inte sett det förut.

  6 comments for “3D modellering i filmens värld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *