Viktigare men namnskyltar än man kan tro!

I många branscher är det viktigt att det anställda har namnskyltar. Det finns många anledningar till detta, som beror på vad för typ av bransch vi talar om. Ett klassiskt exempel på bransch där namnskyltar är vanligt är sjukvården. Oavsett om du kommer till ett sjukhus, en vårdcentral eller till en psykolog så är det viktigt att de som bemöter dig använder sig av namnskyltar.

Namnskyltar kan vara en trygghet

Det är viktigt med förtröstan och vänligt samt förtroendeingivande bemötande inom sjukvården. När någon bär en namnskylt förenklas detta mycket. Det är ett personligt möte man vill ha med de anställda, oavsett om de är sjuksköterskor, läkare eller receptionister. Man är i ett minst sagt sårbart tillstånd på ett sjukhus. Antingen är man själv direkt drabbad av en sjukdom eller skada, eller så är man på besök för att någon man känner är drabbad. Oavsett så hjälper namnskyltar till att göra vistelsen bättre.

Vad som ska finnas på namnskyltar inte hugget i sten. Naturligtvis behöver namnet finnas där, och antagligen bör det vara i centrum på namnskylten. Men det finns plats för fler saker än namnet. På ett sjukhus kan det till exempel vara en mycket bra idé att ha yrke på namnskylten. Det är inte alltid lätt att veta vem som är läkare, sjuksköterska eller receptionist. Det är snarare helt omöjligt ibland. Det här går också att förenkla med olika färger eller former på namnskyltarna. Läkare kan ha gröna namnskyltar medan sjuksköterskor kan ha röda. En symbol av något slag på namnskylten kan också vara att rekommendera, eftersom symboler och färger inger en bekväm känsla. En bekvämare känsla vill man på alla möjliga vis förmedla till besökarna till sjukhuset.

Utöver detta finns många andra detaljer att bena av när det kommer till namnskyltar. Vilket material de ska vara i är en av dem. Mässing eller plast, kanske trä? Lycka till med val av namnskyltar!

  4 comments for “Viktigare men namnskyltar än man kan tro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *