Mörklägg och ljuddämpa din hemmabio med hjälp av Scenmolton!

Det var inte längesedan det var en oerhörd lyx att ha en bio hemma. Nu förtiden så är en hemmabio tillgängligt för nästan alla. En hemmabio behöver inte kosta mycket alls om du gör på rätt sätt.

Det ska vara mörk!
Oavsett om du har en TV eller en projektor med duk så behöver rummet vara mörkt. Bästa upplevelsen får du om det är riktigt bäcksvart och allt ljus i rummet kommer från Tv:n eller filmduken. Om man vill kan man ju måla hela rummet svart, vilket kanske inte är så populärt. Sedan är ju färg dyrt och det är jobbigt att måla. Ja, det finns smidigare alternativ. Sätt upp skenor i taket och fixa till draperier av tyg. Scenmolton är att föredra då det är billigt och är ett riktigt bra mörkläggningstyg. Scenmolton blockar till och med ut solljus från eventuella fönster.

Det ska vara ljuddämpat!
Här är det många som fuskar. För att få riktigt bra ljud i din hemmabio så måste du tänka längre än elektroniken. Faktum är att du kan klara dig med sämre och billigare teknik om du har lite pejl på akustik. Bästa är naturligtvis om du har kunskap om både elektronik och akustik. Har du kala vägar i rummet så kommer du få problem direkt. Ljudet kommer studsa runt, det uppstår eko, stillastående vågor och du kan tillochmed få rundgång. Även på låga volymer. Ljuddämpning är svaret. Ljud ska studsa så lite som möjligt. Mörkläggningsdraperierna hjälper till med dämpningen. Tänk såhär; ska du mörklägga med draperier, ta i ordentligt. Sätt draperier runt om hela rummet. Slösa inte med tyget, tyget ska hänga i vågor för att dämpa ljudet så bra som möjligt. Vi pratar fortfarande om scenmolton. Scenmolton är tjock och ljuddämpar perfekt. Lägga gärna i en mörkare heltäckningsmatta också. Dessa åtgärder bör lösa ljuddämpningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *