Filmer 2015

Star Wars

Vi har redan fått en stor dos med fantastiska filmer under 2015. Filmer produceras i en sådan hög fart att inte ens vi på Astoria Cinemas knappt hinner med att se dem alla. Men året 2015 har verkligen levererat och kommer att fortsätta göra så de resterande sju månaderna.

Hittills har filmer så som Fifty Shades of Grey, Fast & Furious 7, Avangers: Age of Ultron och Mad Max slagit igenom med kraft. Fifty Shades of Grey blir en kontroversiell film som gränsade till mjukporr och fick vissa människor att ropa högt av förfäran medan den fick andra att jubla högt åt de heta scenerna. Fast & Furious 7 fick ett uppsving av den tragiska händelsen av huvudkaraktärens bortgång under inspelningstiden. Brorsan gick in och spelade rollen så att filmen kunde avslutas och på datorn ändrades hans utseende så att han såg ut som brodern. Med “uppsving” menar jag att filmen fick stor mediaspridning och mycket reklam genom denna tragedi och nya teknik vilket naturligtvis gynnade utgången av filmen. Nyligen har också den nya Avangers-filmen Age of Ultron och Mad Max haft premiär. Uppföljaren av Avangers är en fantastisk film, lika sevärd som den tidigare och de flesta av Marvels filmer. Mad Max är ett mästerverk och bara helt galen.

Men vad är det som kvarstår under 2015 då? Kan det släppas fler filmer under ett år? Det kan det absolut och det har vi upplevt de senaste åren. En ny Fantastic Four-film, katastroffilmen San Andreas och varför inte en till Jurassic Park-film? Jurassic World handlar om dinosaurier, trott eller ej. Marvel släpper en ny superhjälte – Ant-Man, myran med superstyrka och den föreviga Terminator-serien fortskrider med sin film Terminator: Genisys.

Sist men absolut inte minst så kommer alla biografer i världen att fyllas till bredden när världens mest kända äventyr fortsätter. Våra Jedis kommer fortsätta förvara rättvisan i Star Wars – The Force Awakens. Jag har fullständigt blockerat mig från alla former av recensioner av den här filmen så jag har faktiskt ingen aning om vad den kommer handla om. Det enda jag vet är att den utspelar sig efter alla andra tidigare filmer. Och att Harrison Ford är med. Det räcker för mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *