Game of Thrones är tillbaka

I måndags hade Game of Thrones säsongspremiär och det är fjärde gången serien har en sådan. Hissnande 6,6 miljoner såg ansnittet live på kvällen. Inte sedan Sopranos sista avsnitt visades har HBO haft så många tittare samtidigt. Tillsammans med de två repriserna blev slutsiffran av tittare 8,2 miljoner. Detta är en kraftig ökning från en redan skyhögt lovordad säsong tre där tittarsiffran under premiären låg på 4,4 miljoner. När HBO visade de sista avsnittet från säsong tre var tittarsiffrorna 5,5 miljoner vilket var det tidigare rekordet Game of Thrones hade.

Detta betyder att serien har fått fler och fler följare. Antingen har folk tittat ikapp de tidigare säsongerna på HBOs hemsida eller så har de helt enkelt bara hoppat in i serien. Med tanke på att HBOs hemsida kraschade när de lanserade avsnittet på grund av en sådan hög besökssiffra gissar jag på det tidigare. Hemsidan verkar ju vara omtyckt.

Med en sådan utveckling av följare kanske serien i slutändan slår Sopranos gamla rekord på nästan 12 miljoner tittare. Något som ökar chanserna är uttalandena som nyligen gjordes om att serien minst får två säsonger till utöver denna. Även rykten om en kommande film har spridits.

Efter att ha sett det första avsnittet här om kvällen önskar jag en evighet med Game of Thrones

game-of-thrones-season-4-dragon-mother

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *