Marvels universum

Tycker du om superhjältefilmer har du förmodligen inte missat alla filmer från Marvel Cinematics. Det finns en hel värld där många olika karaktärer med sina egna handlingar och filmer sammanstrålar och är sammanvävda på ett komplicerat men spännande vis. Vi tänkte gå igenom några av filmerna här.

År 2008 släpptes många filmer ur Marvel Cinematics. Iron Man var först ut. Naturligtvis hade denna film ingen koppling till andra filmer eftersom de inte skapats några ännu. Men Captain Americas sköld syns i bild vid ett tillfälle, en karaktär och sköld vi skulle bli presenterade för ganska snart. The Incredible Hulk, första filmen om Thor och Captain America: The First Avenger hade också premiär året 2008. Detta var en rivstart och sedan dess har vi fått många filmer fram till i år. År 2010 kom uppföljaren till den första filmen om Iron Man.

 

År 2012 kom den första filmen som på riktigt kopplade ihop karaktärerna. The Avengers hade premiär och i den fanns The Hulk, Captain America, Thor och Iron Man med som huvudkaraktärer. Två nya karaktärer presenterades dessutom. Året efter kom den tredje filmen om Iron Man som fram till nu varit karaktären med mest fokus. 2013 kom också uppföljaren till den första filmen om Thor ut. Thor som är den karaktär som inte är från jorden utan från en helt annan planet och därmed vidgar Marvels universum enormt mycket.

 

År 2014 kom den andra filmen om Captain America ut och den hette Captain America: The Winter Soldier. Samma år kom den första filmen ut som sträckte sig ut i rymden utöver Thor-filmerna. Guardians of the Galaxy presenterade många nya karaktärer. Huvudkaraktären är en människa men många konstiga varelser finns med i filmen. År 2015 kom den andra filmen ut som sammankopplade alla Avengers i en och samma film. Avengers: Age of Ultron. 2016 kom den tredje filmen om Captain America ut, som hette Captain America: Civil War. Tidigare i år kom uppföljaren till Guardians of the Galaxy ut och senare i år kommer den tredje filmen om Thor att släppas vid namn Thor: Ragnarök. Thor-filmerna och Guardians of the Galaxy-filmerna har både karaktärer och fysiska ting som återkommer i de båda filmerna.

 

Utöver detta finns många andra karaktärer och filmer som alla går att koppla på ett eller annat sätt till världen. Daredevil, Antman och Agent Carter är några av dem. Framöver kommer även bland annat Black Panther att presenteras för oss. Det finns många att se om du missat filmerna men också mycket att se fram emot om du är en hängiven följare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *