IMDb

IMDb är en webbsida jag använder i stor utsträckning. Eftersom att IMDb har en otroligt stor databas utav både filmer och skådespelare och mycket mer är det ett ställe där jag ofta läser på om nya som gamla filmer, lite onödigt fakta och mycket mer. Webbplatsen som fungerar som en databas för film har betyg på att filmer, både kritikernas och användarnas. Detta tycker jag är en otroligt bra grund för att bedöma vad jag ska se och inte. Om jag hör talas om en ny film surfar jag genast in på IMDb och kollar betyget på filmen, på så sätt har jag lyckats med att både hitta guldkorn och kanske undvika några mindre bra filmer. Dessutom kan jag på IMDb läsa om massa annan rolig information om filmer såsom anekdoter från inspelningen, se vilka skådespelare som är med i filmen och annan information som filmens budget och hur mycket pengar den omsatte under öppningshelgen. Om man är filmintresserad finns allt du kan tänka dig vilja veta om filmer på IMDb.

 

Kan jag inte betygsätta filmen jag precis sett?

Givetvis kan du betygsätta filmer du redan sett och på så sätt hjälpa till att få ett rättvist betyg på dina favoritfilmer. Att betygsätt filmer kräver dock att du är medlem på webbplatsen men detta är helt gratis och går snabbt och enkelt. Som medlem får du dessutom tillgång till fler funktioner du inte har tillgång till i vanliga fall. Du kan som registrerad användare till exempel också lägga till filmer du inte sett i din så kallade “watchlist”, på så sätt kan du hålla koll på filmer du vill se och veta när de går på din närmaste biograf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *