Smart användning av lastramp

För ett tag sedan såg vi en väldigt häftig grej på bio. Man kan lätt tro att det var en bra film, men det var det inte denna gången faktiskt. Det var faktiskt en alternativ användning av en lastramp. Lastramp tänker ni, är inte de ten sådan man använder för att lättare kunna lasta på saker på en släpkärra eller i en bil? Jo precis en sådan är det. Denna biografen hade använt en sådan lastramp, eller fler egentligen flera, för att göra hela biografen handikapps anpassad. Om man tänker efter så är det ganska självklart att man kan använda en lastramp så. När man ska göra ett rum handikapps anpassad är det precis samma sak som att man vill få upp något lättare på släpet. Man vill inte behöva lyfta osv, något som en lastramp är gjord för. På så sätt är det verkligen inte konstigt, och rent ut sagt, så är det otroligt smart av biografen att lösa problemet på det sättet. Kanske är det så att det finns fler biografer, eller lokaler över huvud taget som använt sig av det. Vi har inte funderat över det innan, och därmed inte heller sett det förut, något vi kommer hålla koll på framöver. Vi vill liksom lite promota detta, eftersom de tär en kostnadseffektiv lösning som gör att fler kan komma åt de som de vill. Tänk dig att din favoritplats i biografen (likt många andras) är högst upp. Men för att du är rullstolsbunden så kan du inte komma upp för alla trappor. Alla förtjänar att kunna komma åt alla ytor, och om en lastramp kan underlätta det och få alla att ha tillgång till sina favoritplatser så är det kanon. Det är antagligen inget nytt under solen, vilket är bra, det är så det ska vara. Mer tillgång åt alla, det tycker vi på Astoriacinemas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *