Vilken sorts matta ska du använda var?

En matta är en superb inredningsdetalj i ditt hem. Ingenting kan binda samman och skapa en härlig känsla riktigt på samma vis som en väl vald matta har kapaciteten att göra. Olika former, mönster och material ger dig nästintill oändliga möjligheter att uttrycka dig och verkligen personifiera ditt hem. Förutom att en matta kan vara riktigt snyggt så har mattor även en hel del praktiska egenskaper. Skönt för fötterna att gå på, värmande, ljuddämpande och ett bra sätt att kanske tillochmed täcka över ett golv som kanske har blivit skrapat och lite skadat.

Det är inte så enkelt att hitta rätt matta när det finns en uppsjö av mattor att välja mellan. Från trasmattor till kelimmattor, och hela vägen till plastmattor.

Den första frågan som är bra att tänka på innan du köper en matta är i vilket rum ska mattan ligga?

Matta till vardagsrummet behöver vara bekväm och ha hög komfort, samtidigt som estetik också är väldigt relevant. Bjudningar och fredagskvällar spenderas ofta i vardagsrummet, vilket gör att en bekväm matta är att föredra eftersom en hel del tid kommer spenderas med fötterna på mattan. Dessutom är vardagsrummet i ett hem ofta det rummet som flest resurser spenderas på i form av design.

Ett bra alternativ av matta till vardagsrummet är en handtuftad ullmatta. Skönt att gå på, varmt och trevligt så är det en matta med hög komfort. Om du har husdjur som gärna fäller hår så kan den här typen av matta vara aningen problematisk eftersom den höga komforten gärna gör att husdjuren spenderar tid på mattan.

Ett annat alternativ är en ryamatta. Ett bra val för småbarnsfamiljen med hög mysfaktor, men kanske främst eftersom det är svårt att avgöra om ryamattan är smutsig eller inte. Ett plus i kanten är att en ryamatta av större slag brukar vara väldigt bra för akustiken i ett rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *