Breitling – en investering för livet

Breitling

Ska man köpa en billigare klocka eller ska man satsa på en Rolex eller en Breitling? Att köpa ny klocka är enligt mig ett av de svåraste köpen man kan göra. Anledningarna är många men framförallt handlar det om det stora utbudet och den stora skillnaden i vad man vill satsa på. Livslängden är oerhört olika från klocka till klocka, funktionerna likaså. Kvaliteten ska vi inte ens börja tala om. För att hitta rätt bland alla alternativ behöver man fundera länge på bland annat användningsområde, prisklass och livslängd. En Breitling både håller längre, har högre pris och fungerar ihop med det mesta medan en annan klocka kanske går sönder efter två år men kostar en tiondel av priset jämfört med Breitling-klockan.

Historien om Breitling går hela vägen tillbaka till 1884 då grundaren Leon Breitling startade upp sin verksamhet som urmakare. Precis som alla andra stora inom branschen är Leon Breitling från Schweiz. För cirka hundra år sedan började Breitling tillverka armbandsur. Det är alltså hundra års erfarenhet som du köper när du köper en Breitling.

Breitling är den klocka jag förespråkar. Skulle du komma till mig om råd kring vilken klocka du ska köpa så är det något av alternativen Breitling har som du skulle få som svar. Givet att du har råd då vill säga, eftersom prisklassen på en Breitling är mycket hög. Det man får för priset är dock så otroligt mycket. Kvalitet, livslängd och funktionalitet. För att inte tala om hur vackra deras klockor är.

Är det inte rätt prisklass för dig så finns det många ypperliga alternativ på marknaden. Men tänk på att en Breitling är en investering för livet. Klockan kan mycket väl även gå i arv till dina barn. Så det kan vara värt att lägga ned några extra kronor på en klocka som verkligen håller vad den lovar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *