Mer än skådespelare

Det finns en del skådespelare som verkligen visat upp en annan sida än deras skådespelartalanger på senare år. Vi har sett Emma Watson representera feministiska värderingar och vara en förebild för många genom detta. Vi har sett Angelina Jolie ta upp frågor om flyktingar och kriget i Syrien där hon uppmanar till försoning och till att folk ska ta hand om de som förlorat allt genom kriget. Men den skådespelare som nått ut till flest människor genom andra medier än filmbranschen är troligtvis Leonardo diCaprio.

Om du inte vet vilket ämne som Leo brinner för allra mest så kan vi berätta att det är miljöfrågor. Han har fått tala inför FN där han på ett imponerande vis förklarade att hans jobb var att låtsas, men att de politiker som lyssnade inte kunde låtsas som att människors påverkan på den globala uppvärmningen och de naturkatastrofer som är en direkt konsekvens av detta in är verklighet. Han uppmanade FN att skrida till verket och ta till hårdhandskarna mot stora, globala företag som är de största bovarna till miljöpåverkningen.

Om ni tittar på nyheterna någon gång då och då, och inte bara på filmer, så kanske ni känner till att Wolkswagens miljöfusk. Utsläppsmätningar har varit manipulerade för att visa ett mycket bättre resultat än vad som är sanningen. Nu har det börjat pratas om att Leo ska spela huvudrollen i en film som handlar om just denna miljöskandal från Wolkswagen. Det finns förslag och Leo ska enligt uppgifter vara intresserad och angelägen om att få spela denna roll men vi får bara hoppas på att det blir av. Om du inte har möjlighet att tala inför FN eller spela huvudrollen i filmer som belyser miljöfusk så kan du alltid göra mindre saker för en bättre miljö. Du kan exempelvis köpa begagnade bildelar, från Wolkswagen eller från den bilen du använder. Utöver detta finns miljoner saker att göra, saker som berör mat, livsstil, energi och konsumtion. Gör Leo stolt över dig, köp begagnade bildelar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *