IMAX

Eller Image Maximum som det egentligen heter ska vara en upplevelse utöver det vanliga. IMAX innebär att man visar film på väldigt stora dukar och med väldigt hög kvalitet. Filmduken kan i vissa fall vara välvd för ännu bättre upplevelse. SF skriver att “sammantaget ger detta en upplevelse så verklighetstroget så att du glömmer att du befinner dig i biografsalongen”.

 

Men det är inte bara bilden som är bättre, även ljudupplevelsen är förstärkt. Vilket sedan stärks ytterligare av salongens utformning som är strategisk för att maxa upplevelsen för besökare. Idag finns IMAX i Stockholm (Filmstaden Scandinavia) men också i mindre format i Piteå och Karlshamn. De två senare är ej för kommersiellt bruk.

 

Om du bor i Stockholm så bör du absolut gå till Filmstaden Scandinavia för att få se bio en av världens främsta IMAX-salonger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *